logotip tvrheinland 

                                                                               Salvador Espriu, 10 (08700) Igualada  Tel: 93 805 55 75 
 - Email: igualada@maristes.cat

                                                                                                     Centre concertat per la Generalitat de catalunya

xerradainformativa

         En document adjunt, disposeu de les classificacions!

Vídeo relacionat

Dim lights Download Embed Embed this video on your site

El passat divendres dia 20 de novembre es va celebrar el Dia Internacional dels Drets dels Infants.

Aquest any vam aprofundir en el Dret a la Participació i el Dret a la Salut. Al llarg de la setmana es van dur a terme activitats i visualitzacions de vídeos per tal de sensibilitzar als alumnes.

Cada classe va poder aprofundir en el Dret a la Participació a partir d’una activitat on ens convidava a reflexionar sobre la participació dels infants i a arribar a uns objectius entre tots.

Els alumnes de 4t de primària fins a 4t d’ESO van treballar més en profunditat el Dret a la Salut. El mateix divendres dia 20 van venir un grup de mares i voluntàries de l’Hospital de Sant Joan de Déu a fer un taller de Polseres Candela. Tots els alumnes van estar molt entretingut fent la seva pròpia polsera i fent preguntes a les mares i voluntàries que van venir sobre els nens que estan ingressats.

Tots els alumnes van poder fer un donatiu per la seva polsera i escriure en els sobres missatges d’ànim pels nens malalts. Les famílies van poder contribuir comprant polseres a la paradeta que es va muntar a les hores de sortida de l’escola.

Les polseres Candela és una iniciativa que surt de la Candela. La Candela és una nena que patia leucèmia i en les seves llargues estades a l’Hospital de Sant Joan de Déu va començar a fer unes polseres per passar l’estona. Mica en mica, altres nens malalts i els seus familiars es van animar a fer aquestes polseres. Actualment, es segueixen fent i els beneficis que s’obtenen de la venda d’aquestes es destinen íntegrament al finançament de la recerca i millora del tractament del càncer del desenvolupament (més conegut com el càncer infantil) a l’obra Social de Sant Joan de Déu. Avui en dia, el 20% dels càncers del desenvolupament diagnosticats no tenen cura.

Des de l’escola i l’Obra Social de Sant Joan de Déu, agraïm de tot cor a les famílies i als nostres alumnes la seva aportació en aquest projecte.

En el document adjunt trobareu tota la informació. Aquest proper diumenge dia 29 de Novembre NO T'HO PERDIS!!!                  

Els alumnes de 6è a l'area de català han creat unes petites històries per treballar els drets dels infants. A expressió corporal han fet el muntatge de la representació amb diferents materials. Ha estat un bon treball i esperem que us agradi.

Dret a la salut : https://youtu.be/zVc1Fd12ApI

Dret a l’amistat: https://youtu.be/1kW02CQ563g

Dret a ser feliç: https://youtu.be/JKwmTwkuh1g

Dret a la igualtat: https://youtu.be/eUs-NN9BfHM

Dret dels infants:  https://youtu.be/p1-byWAyhcg           

Amb l'objectiu de mantenir-vos informats del dia a dia de les activitats que realitzem a l'escola, neix la revista digital.

Convivències 2n d'ESO: https://madmagz.com/magazine/617926


                                                                                

                                                                           

Amb l'objectiu de mantenir-vos informats del dia a dia de les activitats que realitzem a l'escola, neix la revista digital. Sortida Cultural Secundària.                                                                                 

                                                                           

Un Halloween diferent a l'escola Maristes d'Igualada !!

 

                                                                                                                                

     

Regularment la ONG SED Catalunya, ens envia informacions del dia a dia i de les activitats que organitza. A continuació disposeu del nou Batec amb notícies de la delegació i de la ONG.

Loteria de Nadal de l'AMPA i l'escola, ja tenim el número. Per comprar-ne, podeu demanar als pares i mares de la Junta de l'AMPA i a secretaria de l'escola.

 

                                                                                                                                

     

Els passats 8 i 9 d’octubre els nois i noies de 6è de la nostra escola, Maristes Igualada, van gaudir de les convivències a Can Puig.

Dos dies viscuts intensament, amb moments d’interioritat, de compartir, de descoberta dels companys/es i de deixar volar els nostres somnis.

Amb l'objectiu de mantenir-vos informats del dia a dia de les activitats que realitzem a l'escola, neix la revista digital. Esperem que us agradi.                                                                                  

     

Els nens i nenes de 4t de primària del Col·legi Maristes vam fer una sortida cultural a Barcelona. Al matí vam estar passejant pel Barri gòtic tot parant atenció en els edificis més emblemàtics. Vam dibuixar la façana de Santa Maria del mar, vam aturar-nos al Fosar de les Moreres i ens vam dirigir al museu Picasso. Vam fer un recorregut per les sales i desprès el taller “Et veig, em veus”, on vam poder jugar a fer retrats  i autoretrats cubistes amb resultats molt interessants. En acabar, abans de tornar a casa, vam fer una passejada pel Born. Un dia molt ple d’art i història.

Els nens i nenes de 5è, per unes hores hem retornat al segle XVIII. He manat a Capellades a visitar el Museu Molí Paperer, ens han ensenyat com feien el paper de manera artesanal i fins i tot nosaltres hem fet fulls de paper com ho feien antigament. Ens ha agradat molt i també hem aprés moltes coses.

Després encara he manat a una época més allunyada, hem visitat les excavacions de l’Abric Romaní, ens han ensenyat com vivien, com i què caçaven els nostres avantpassats; fins i tot hem utilitzat l’arc i les fletxes per poder caçar .

Ha estat un viatge per la història molt interessant i engrescador.

Els nois i noies dels Maristes de primer d’ESO vam anar de convivències d’aprofundiment a La Censada. Allà, vam tenir temps per realitzar activitats, per conèixer-nos a nosaltres mateixos i aprendre a cooperar en grup.

Durant els dos dies que vam estar a La Censada, el 24 i 25 de setembre, també vam tenir temps per poder jugar amb els nostres companys, tan els que ja coneixíem de cursos anteriors, com els companys nous del centre. Ens ho vam passar d’allò més bé jugant a futbol, fent cabanes i xerrant.

Després de sopar, vam fer un joc de nit on havíem de trobar els professors que s’havien amagat a dins del bosc. Cal dir que tots els professors van ser trobats i no se’n va perdre cap. 

Creiem que ha sigut molt positiu poder fer les convivències a l’inici del curs per haver pogut treballar amb els companys i compartir l’estona amb alumnes i professors. 

Pàgina 9 de 13

vtn

extraescolarsbanner

image001

mxi logos versions cmyk-01

 MEDIACIÓ
You are here