logotip tvrheinland 

                                                                               Salvador Espriu, 10 (08700) Igualada  Tel: 93 805 55 75 
 - Email: igualada@maristes.cat

                                                                                                     Centre concertat per la Generalitat de catalunya

anuncillar

Amb l'objectiu de mantenir-vos informats del dia a dia de les activitats que realitzem a l'escola, neix la revista digital. Sortida Cultural Secundària.                                                                                 

                                                                           

Un Halloween diferent a l'escola Maristes d'Igualada !!

 

                                                                                                                                

     

Regularment la ONG SED Catalunya, ens envia informacions del dia a dia i de les activitats que organitza. A continuació disposeu del nou Batec amb notícies de la delegació i de la ONG.

Loteria de Nadal de l'AMPA i l'escola, ja tenim el número. Per comprar-ne, podeu demanar als pares i mares de la Junta de l'AMPA i a secretaria de l'escola.

 

                                                                                                                                

     

Els passats 8 i 9 d’octubre els nois i noies de 6è de la nostra escola, Maristes Igualada, van gaudir de les convivències a Can Puig.

Dos dies viscuts intensament, amb moments d’interioritat, de compartir, de descoberta dels companys/es i de deixar volar els nostres somnis.

Amb l'objectiu de mantenir-vos informats del dia a dia de les activitats que realitzem a l'escola, neix la revista digital. Esperem que us agradi.                                                                                  

     

Els nens i nenes de 4t de primària del Col·legi Maristes vam fer una sortida cultural a Barcelona. Al matí vam estar passejant pel Barri gòtic tot parant atenció en els edificis més emblemàtics. Vam dibuixar la façana de Santa Maria del mar, vam aturar-nos al Fosar de les Moreres i ens vam dirigir al museu Picasso. Vam fer un recorregut per les sales i desprès el taller “Et veig, em veus”, on vam poder jugar a fer retrats  i autoretrats cubistes amb resultats molt interessants. En acabar, abans de tornar a casa, vam fer una passejada pel Born. Un dia molt ple d’art i història.

Els nens i nenes de 5è, per unes hores hem retornat al segle XVIII. He manat a Capellades a visitar el Museu Molí Paperer, ens han ensenyat com feien el paper de manera artesanal i fins i tot nosaltres hem fet fulls de paper com ho feien antigament. Ens ha agradat molt i també hem aprés moltes coses.

Després encara he manat a una época més allunyada, hem visitat les excavacions de l’Abric Romaní, ens han ensenyat com vivien, com i què caçaven els nostres avantpassats; fins i tot hem utilitzat l’arc i les fletxes per poder caçar .

Ha estat un viatge per la història molt interessant i engrescador.

Els nois i noies dels Maristes de primer d’ESO vam anar de convivències d’aprofundiment a La Censada. Allà, vam tenir temps per realitzar activitats, per conèixer-nos a nosaltres mateixos i aprendre a cooperar en grup.

Durant els dos dies que vam estar a La Censada, el 24 i 25 de setembre, també vam tenir temps per poder jugar amb els nostres companys, tan els que ja coneixíem de cursos anteriors, com els companys nous del centre. Ens ho vam passar d’allò més bé jugant a futbol, fent cabanes i xerrant.

Després de sopar, vam fer un joc de nit on havíem de trobar els professors que s’havien amagat a dins del bosc. Cal dir que tots els professors van ser trobats i no se’n va perdre cap. 

Creiem que ha sigut molt positiu poder fer les convivències a l’inici del curs per haver pogut treballar amb els companys i compartir l’estona amb alumnes i professors. 

Vídeo relacionat

Els alumnes d’Infantil dels Maristes hem encetat el nou curs amb la presentació del lema  “Amb tu, la novetat”. Ho hem celebrat al pati de Primària conjuntament amb la resta d’escola. Allà, després d’una motivació i uns  balls, hem conegut al “Novi” que tenia moltes ganes de coneixe’ns i ens  ha regalat el seu pòster i la seva mascota per cada classe.

Els alumnes d’infantil , a més, hem  volgut celebrar-ho amb un esmorzar de cicle donant  així la  benvinguda als nous companys d’I.3.

Cada  curs ha portat  part de l’esmorzar per compartir-lo amb la resta d’amics i amigues dels altres cursos: pa , xocolata i un suc.  Hem acabat el dia amb un taller on cadascú ha fet un "Novi" titella de dit.

Un dia festiu que ja dona el tret de sortida a la "novetat" d'aquest curs!

Regularment la ONG SED Catalunya, ens envia informacions del dia a dia i de les activitats que organitza. A continuació disposeu del nou Batec amb notícies de la delegació i de la ONG.

Campanya inciada per l'ONG SED.
Donada la greu crisi de població desplaçada al món, i en especial a Síria en els últims temps, a SED obrim nova Campanya d'Emergència. Vols ACTUAR? Col·labora amb el projecte Fratelli, en la sensibilització, des del voluntariat, o l'acollida. T'expliquem com fer-ho a www.sedcatalunya.cat


                                                          

AMB TU, LA NOVETAT

Us presentem el lema del curs 2015-2016 que arriba carregat de novetat i d’il·lusió. Perquè res no ens apassiona més que anar d’estrena. Aquest curs ens portarà la seva “novetat” i a més el volem celebrar i viure “amb tu”. Convençuts que la companyia de l’altre i el fet de compartir ens enriqueix i ens fa créixer com a persones.

AMB TU, LA NOVETAT és un lema que no és una frase, perquè fa una proposta àmplia per somiar, planificar, dissenyar… Ens permet conjugar, a cada moment i en cada realitat, un verb diferent: “Amb tu estimo, comparteixo, sento, creo, construeixo… el que és nou”. Però, sobretot, ens convida a fer, a construir i a portar a la vida el que és nou. La “Bona Nova de Jesús”, la bona notícia del Regne: que som fills i germans en Aquell en el qual som, ens movem i existim.

Aquest lema ens impulsa a tenir en compte els altres amb el pronom personal “amb tu”. Com a educadors ens convida a posar en el centre de la tasca educativa els infants i joves vivint amb ells en el dia a dia, colze a colze.

Animats per Marcel·lí i per la nostra bona mare Maria, estem urgits a compartir missió i vida; a fer nou el somni de Marcel·lí en la nostra realitat.

El lema d’aquest curs ens mou a obrar, a actuar i a convertir-nos en exploradors del món que tenim al davant i que ens ofereix una munió d’oportunitats de créixer.

Enguany hi ha dues cançons pel lema, una per infantil i primària i una altra per secundària i Batxillerat. Aquí us deixem els enllaços pels vídeos de youtube.

Vídeo cançó del lema Amb tu, la novetat - ESO : https://www.youtube.com/watch?v=1o11Ywd1DHQ

Vídeo cançó del lema Amb tu, la novetat - INF i PRI:  https://www.youtube.com/watch?v=khvWkZgKR9E

SI VOLS, POTS DESCARREGAR LES LLETRES DE LES CANÇONS EN ELS DOCS ADJUNTS !!!!

tit escola extraesc

 

 

 

En document adjunt teniu a disposició la proposta d'activitats extraescolars edició mes de setembre.

Darrers dies per poder fer les inscripcions a les activitats!!

 

A continuació disposeu la previsió de les dates de les reunions de pares d'inici del curs 2015-16:

Lloc: Saló d'actes. Hora d'inici: 20h 

Llar d'Infants: 17/09/2015

Infantil:  23/09/2015

Cicle Inicial ( 1r i 2n Prim): 30/09/2015

Cicle Mitjà ( 3r i 4t Prim) i Cicle Superior ( 5è i 6è Prim): 29/09/2015

ESO: 28/09/2015

A banda, tenim programades altres reunions referents a alguns serveis o extraescolars que oferim:

Extraescolar d'Esports: 16/09/2015  al Saló d'actes, hora d'inici de la reunió 19h.

Extraescolar Robòtix: 21/09/2015 al Saló d'actes, hora d'inici de la reunió 19h.

Menjador: 24/09/2015  al Saló d'actes, hora d'inici de la reunió 19h.

Pàgina 9 de 13

vtn

extraescolarsbanner

image001

mxi logos versions cmyk-01

 MEDIACIÓ
You are here